Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

’t Kleine Uiltje
Arkelstraat 42
4201 KD GORINCHEM

Openingstijden

Ma: 13.00-18.00 uur
Di: 9.30- 18.00 uur
Wo: 9.30- 18.00 uur
Do: 9.30 - 20.00 uur
Vr: 9.30- 18.00 uur
Za: 09.30 - 17.00 uur
Zo: Gesloten

't Kleine Uiltje úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Meat Pie met Domaine de Mauperthuis Bourgogne Pinot Noir Grande Reserve!

Domaine de Mauperthuis Bourgogne Pinot Noir Grande Reserve is een uitstekende keuze bij deze meat pie. Deze Pinot Noir wordt gekenmerkt door zijn elegante aroma's van rood fruit, subtiele kruiden en een zijdezachte afdronk. De wijn vult de hartige smaken van de meat pie mooi aan zonder te overheersen. Deze combinatie biedt een rijke en bevredigende culinaire ervaring.

Meat Pie - Domaine de Mauperthuis Bourgogne Pinot Noir Grande Reserve - uw topSlijter - gerecht

Ingrediënten voor de Meat Pie

  • 500 gram rundergehakt
  • grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel Worcestershire-saus
  • theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • eetlepel bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • rol bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Vulling maken:

    • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

    • Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak tot ze zacht zijn.

    • Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is.

    • Roer de tomatenpuree, Worcestershire-saus, tijm, paprikapoeder en bloem erdoor.

    • Voeg de runderbouillon toe en laat het mengsel 15 minuten sudderen tot het dikker wordt.

    • Breng op smaak met zout en peper.

  3. Pie samenstellen:

    • Rol het bladerdeeg uit en bekleed een taartvorm ermee.

    • Schep de vulling in de vorm en dek af met een tweede laag bladerdeeg.

    • Druk de randen aan om de pie te sluiten.

    • Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.

  4. Bakken:

    • Plaats de pie in de voorverwarmde oven en bak 25-30 minuten, of tot het deeg goudbruin en krokant is.


Serveertip:
Schenk de wijn iets gekoeld, tussen de 14-16 graden Celsius, voor de optimale smaakbeleving.

Geniet van deze smaakvolle combinatie!

« Terug